Montering af kassette - den kan du sagtens selv montere

Montering af kassette - den kan du sagtens selv montere

Det er nemt og hurtigt at skifte kassetten - noget langt de fleste selv kan udføre

Det er nødvendigt at skifte kassetten en gang i mellem. Heldigvis er det en operation der er utrolig nem selv at udføre. Det kræver blot det korrekte værktøj og kassette - og du er indenfor ganske kort tid kørende.

Har du brug for at skifte kassetten, enten fordi den gamle er slidt, du har brug for ny gearing eller når du har købt nogle nye DKBIKE hjul hvor du skal montere en ny kassette, får du her en trin-for-trin guide til hvordan du selv skifter kassetten. Det er heldigvis nemt og hurtigt at foretage.

Hvornår bør kassetten skiftes?

Kassetten skal udskiftes når den er slidt - slidtage forårsages af en lang række faktorer, herunder i hvilket vejrlig der køres i, rengøringsmetode, hyppighed og effektivitivet. Derudover anbefaler vi at du kører med en ny kæde og kassette når du monterer dine nye DKBIKE hjul op - så starter du på den helt rigtige måde og får fuld glæde af dine hjul med det samme.

Oplever du ofte at kæden takker over og det er svært at skifte gear på trods af at gearene er indstillet korrekt, kan det være enten kassetten eller kæden der er problemet. Du kan bruge en kædemåler for at måle om kæden er slidt. Skiftes kæden før den er nedslidt, kan du oftes undgå at skulle skifte den noget dyrere kassette samtidig med. Ellers er udgangspunktet at man skifter kæde og kassette samtidig - for at sikre ensartet slidtage.

 

Hvilken kassette skal du vælge?

Såfremt du ønsker at køre med den samme gearing som du plejer, skal du blot vælge den kassette du i forvejen kører med. Kan du ikke se på kassetten hvad gearingen er, kan du tælle tænderne på den største og det mindste tandhjul - så har du gearingen - f.eks. 11-28, som fortæller at der er 11 tænder på den mindste klinge på kassetten og 28 tænder på den største klinge på kassetten. Sidst skal du have styr på antallet af tandhjul, for at sikre at du kører med 10, 11 eller 12 speed. 12 tandhjul på kassetten = 12 speed.

Hvad skal du bruge til monteringen?

For at kunne montere og afmontere en kassette skal du bruge følgende:

 • Aftrækker til kassette
 • Kædepisk
 • Kassette
 • Fedt
 • Klud til rengøring og aftørring

 

Nu til selve "operationen"

 1. Afmontér baghjulet fra cyklen
 2. Fjern Quick Release (QR) eller thru axle
 3. Montér kædepisken og brug den som modhold - påsæt den på en af de øverste klinger for størst moment. Aftrækkeren monteres og drejes MOD uret, mens du holder igen med kædepisken. Låseringen bør nu løsnes og vil kunne fjernes
 4. Fjern kassetten og rengør kassettebodyen og giv den herefter et tyndt lag fedt
 5. Montér den nye kassette, husk eventuelle spacere
 6. Montér låseringen og spænd den med håndkraft, hvorefter aftrækken igen monteres og drejes MED uret, så kassetten spændes godt. Den skal spændes fast - dog uden at bruge vold og magt i bespændingen
 7. Genmontér Quick-release eller thru axle og kom ud og kør

 

 

 

 

 

 

Læs næste

Kvaliteten af DKBIKE carbon hjul - Hvordan er den?
DKBIKE og Trilaro har indgået et samarbejde - Modtag 75% rabat på første måned hos Trilaro

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.